top of page

Hendes ansigt (lyser op i et smil da hun ser)

Opdateret: 3. maj 2020

Ny single med Jørgen Leth i baglommenKOM VI LØBERs single ”Hendes ansigt” er den første i en række nye sange af sanger/sangskriver og producer, Lone Slot Nielsen, efter debuten i 2019. Denne gang er sangene skabt ud fra tanken om at lade det direkte møde med forskellige litterære værker komme til orde og musik i en fri fortolkning og i en ny form. 

”Hendes ansigt” er resultatet af mødet med Jørgen Leths digt, ”Det ville glæde os” fra 1968. 

”Jeg er vild med at arbejde med benspænd, både musikalsk og tekstligt; et eller andet, som skaber en lille modstand, så kreativiteten virkelig må i gang, hvis det skal blive til noget.” Jeg tænkte, hvad hvis det benspænd blev en overskrift - en ‘parafrase?’ At jeg skulle prøve at skrive sange, som var frie fortolkninger af andres tekster eller værker? Altså give univers og fortælling til de billeder, som jeg fik på nethinden i mit møde med dem?” 

Lone Slot Nielsen blev instinktivt inspireret, da hun hørte Jørgen Leths digt, ”Det ville glæde os”, oplæst af den danske billedkunstner Camilla Jørgensen i en podcast, hun tilfældigvis stødte på. ”Da jeg hørte den oplæsning, stod sætningen ”Hendes ansigt lyser op i et smil da hun ser” og blinkede i neon og kaldte på en ny historie. Lyser op over hvad? Hvad er det, hun ser? Og er smilet oprigtigt, er det et listigt eller måske et ondskabens smil? Leths digt er fuld af filmstjerner, fransk riviera og glamour. Jeg har taget det et lidt andet sted hen, plukket ord og sætninger ud og leget med ordenes flertydighed i en mere ’dagligdagens-drama’-setting”.

Producer Aske Bode (Bodebrixen, Hymns From Nineveh,Penny Police m.fl.) har haft frie tøjler til at mixe Nielsens egen produktion til et radio edit. I 2021 udkommer KOM VI LØBERS andet album, bl.a. med Nielsens egen (længere og mere synth-bårne) version af Hendes ansigt.


https://www.facebook.com/komviloeber/ 

KOM VI LØBER debuterede i 2019 med albummet ”Sct. Hans.” Og med en nærværende vokal, legende tekster og skæve guitartemaer, giver Nielsen elektronisk indierock et frisk skud fra hoften. Siden har det 5-mand store liveband spillet en række koncerter og festivaler over hele landet. 

“Aftenens store musikalske overraskelse var bandet KOM VI LØBER, som leverede stærke sange, elektroniske lydflader og alternative poplyde. Jeg synes I skal holde øje med Lone Slot Nielsen og band. De bør løbe med sejren, som en af mine musikalske overraskelser i år.” (Side 33, Anders K. Kristensen - live på Venø Festival 2019) 

“New music discovery of the week at another fantastic SPOT Festival was the wonderfully fuzzy melodic noise of KOM VI LØBER playing (and nailing) only their second ever show. Despite my not understanding a single word of their Danish lyrics, the songs speak for themselves. (Integrity Records, Nick Tarbitt) – live på SPOT Festival 2019) 
99 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page